Közösen lehet várost építeni, fejleszteni

“Ebben az esztendőben sem volt másképp, ám számos fejlesztés mellett kiemelendő: immár hungarikum a Bajai halászlé. Sokan tettek érte, mégis külön említem Zsigó Róbert államtitkár munkáját, aki 1998 óta a kultikus bajai étek nagykövete – fogalmazott a polgármester. Hozzátette: Baján az oktatás és az egészségügy kiemelt figyelmet kap a beruházásoknál, de a város fejlesztése minden területen folytatódik. Jellemző az új, a Petőfi- és Nagy-Pandúr-szigetet összekötő híd, mely nem elválaszt, hanem összeköt.
A város idei díjazottjai közül Harsányiné Fodor Gyöngyi a pénzíjat az Ad Libitum Kórusnak ajánlotta, továbbá az Axiál Kft. nevében 1 millió forintot adományozott a Hajómalom Egyesületnek. Dr. Knáb Erzsébet a díszpolgári címmel járó összeget a Bácskai Németekért Közalapítványnak utalja.
Meglepetésként Németh János, a Nemzeti Vágta kétszeres győztese köszönte meg a Leggyorsabb lovas szoborral, hogy 2010-ben bíztak benne és Baja lovasának jelölték. Utána Dr. med. Elisabeth Fessl de Alemany köszönte meg a kitüntetést, amit Baja város szociális feladatai ellátásáért kapott tavaly, de most vette át. Dr. Knáb Erzsébet mondott köszönetet az idei díjazottak nevében. „Valamennyien tettük a dolgunkat, megtisztelő, hogy ezért kitüntetést érdemeltünk. Köszönjük! Kívánom, hogy Baja fejlődjön tovább úgy, ahogy az utóbbi években!
Az ünnepi műsort követően a meghívottak megtekinthették a városháza dísztermében a Bajai halászlé okán kiérdemelt Hungarikum-díjat, a folyosón pedig a Baja mézeskalács városának felépítésére beérkezett műveket.
Kitüntetettek: dr. Keresztes Gyula (posztumusz) és dr. Knáb Erzsébet Baja város díszpolgára. Franz Klappenecker, Harsányiné dr. Fodor Gyöngyi és Mezeiné dr. Kopasz Mária (posztumusz) Baja városért, Schilling Zsuzsanna és Trázer Ágnes Baja város közszolgálatáért, Kunosné Dankó Ilona és Markovics Józsefné Baja város oktatásáért, dr. Fábián Borbála és Kovács Zita Baja város kultúrájáért, dr. Bálint Gábor és dr. Vincze Lászlóné Baja város egészségügyéért, Németh János és Szirmai József (posztumusz) Baja város sportjáért, Palik Vera és Szabó Márton Baja város fejlesztéséért, Bánné Kiss Erzsébet Baja város szociális feladatai ellátásáért, dr. Matkovics Zsuzsanna Baja város Pro Caritate díj, Gödön Sándor Baja város közbiztonságáért, Manz József György és Páncsity Sándor (posztumusz) Baja város kisebbségeiért, Végh György Barnabás Az 1956-os forradalom Emlékdíj, Bajai Védőnők és dr. Tanács Istvánné Baja város polgármestere kitüntető díj, Wagner János részére Baja város mestere kitüntető díj. Dr. med. Elisabeth Fessl de Alemany Baja város szociális feladatai ellátásáért kapott díjat tavaly, a kitüntetést most vette át.
Írta: Géczy Zsolt
Forrás: http://baja.hu/index.php/aktualis-hirek/item/2747-kozosen-lehet-varost-epiteni-fejleszteni
1Harsányiné dr. Fodor Gyöngyi átveszi Vedelek Norbert alpolgármester úrtól a “Baja városért” című díjat.
Sok sikert kíván a Bajai Hajómalom Egyesület tagsága!
22015. december 12-én Baja város ünnepi testületi ülésén “Baja Város Fejlesztéséért” díjat kapott Palik Vera a FORINT-Soft Kft. ügyvezető igazgatója, a Bajai Hajómalom Egyesület elnöke.
3
A díjat átadja: Fercsák Róbert polgármester úr.
11
Harsányiné dr. Fodor Gyöngyi átadja az Axiál Kft. adományozó oklevelét Palik Verának, a Bajai Hajómalom Egyesület elnökének.
A Bajai Hajómalom Egyesület nevében meghatódva köszönte meg az elnök a hatalmas összegű támogatást.
20151215_130002A murecki hajómalom makettje.

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

13 + négy =