Megkaptuk az építési engedélyt

2010. februárjában jogerőre emelkedett a Bajai Hajómalom Egyesület által terveztetett és Fábik Zoltán által elkészített dunai miniskanzen építési engedélye.

Az egyesület tagjai napról-napra dolgoznak azon, hogy a tagok száma nőjön és várnak minden érdeklődőt, aki szeretné városunk turisztikai életét pezsdíteni.

A miniskanzen a bajai halász élet tárgyi emlékeit kívánja bemutatni, a mai ifjúságnak átadni a halászszerszámok használatának tudományát. A miniskanzen építése során minden érdeklődő láthatja, hogyan fonták a régi halászok a tanyák falait majd tapasztották agyaggal körbe, hogy az árvizekhez alkalmazkodjanak.
A helyszínen építendő esőbeállók védelme alatt a tanulni vágyó fiatal asszonyok, lányok elsajátíthatják majd a bajai és környékbeli hagyományok alapján készített halászlétésztát, kelt kalácsot, borsos kalácsot, rétest stb.
Ha elkészül a kemence, a családok megsüthetik az otthon elkészített ételeket, süteményeket, így a gyerekes családok megszerettetik gyerekeikkel a természet és városunk szépségeit.

A miniskanzen építése elkezdődött, várunk minden bajait és Baját szeretőt, hogy tagságával (évi 5.000 Ft) támogassa a megvalósítást.

A kivitelezési munkában az alábbi cégek és személyek vesznek részt:
Aktív Kft.
Baja Város Önkormányzata
Bajai Vízmű
Barcsák-Trans Kft.
Beton Kft.
“B-OPIFEX” Kft.
Creatum Kft.
Cserni Gépműhely Kft.
Démász Zrt.
Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság
EMEL Kft.
Fábik Zoltán
Felebarát Bt.
FORINT-Soft Kft.
ForintSoft-Dobozüzem Kft.
Gemenc Zrt.
Hotel Fortuna (Dávod-Püspökpuszta)
H-Z Tetőszerviz Bt.
Kovács József
Körmendi László
MS Lakberendező Stúdió Kft.
Nyisztor-Daru Kft.
Pappimpex Kft.
Polák Tibor
Sajtos László Sajtigép
TÉT Kft.

 

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

20 − tizenkilenc =