Új kemencét avatnak az ünnepen

2015. október 3-án jelent meg Kubatovics Tamás írása a baon.hu oldalon.

“BAJA | Hajómalom ünnepet tartanak a Halászati Mini Skanzenben. A Türr kilátónál hagyományosan az első októberi hétvégén gyűlnek össze a civil egyesület tagjai, aktivistái és a támogatók, érdeklődők.

Az összejövetel egyben a második kemence avatója. A mai program fél 11-kor Pump Károly fotókiállításának megnyitójával kezdődik, majd Kothencz Kelemen néprajzkutató a hajómalmok, vízimolnárok életéről beszél két évszázaddal ezelőtti források alapján. Utána a Bodza Banda lép fel, majd Mester Miklós mindennapi kenyerünkről és annak diétás változatairól tájékoztatja az érdeklődőket, akik érzékszervi vizsgálatra is vállalkozhatnak.

A koradélutánig tartó eseményen a gyerekek őszi termékekből alkothatnak.
Ezen a napon az emberek a szabadba szabadulhatnak, száz kecsege pedig a Dunába, a bajai rotaristák szokásos halszabadítása révén. Erre az akcióra 10 órakor kerül sor, a Rotary Club Baja legalább ezer forintos adományokat gyűjt a jeles esemény alkalmából, erre a helyszínen is lehetőség nyílik, a befolyó összeget ágyak beszerzésére költik, a fekvőhelyek a Bajai Szent Rókus Kórházba kerülnek.”

 

Forrás: BAON (http://www.baon.hu/bacs-kiskun/kozelet/uj-kemencet-avatnak-az-unnepen-632230)

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

15 − 5 =