Városi összefogással megvalósul a hajómalom Baján

A Duna bajai szakaszán egy 1880-as térkép szerint 51 hajómalom őrölte a gabonát, tisztes megélhetést biztosítva malomtulajdonosoknak, molnároknak, kereskedőknek egyaránt.

A Bajai Hajómalom Egyesület 2007-ben azzal a céllal alakult, hogy a dunai hagyományokat ápolja, így épült meg 2011-ben a Halászati Mini Skanzen civil összefogással.

2012-ben átadásra került egy IPA program részeként a hajómalom terve és a köves őrlő szerkezet, de azóta nem volt lehetőség pályázatra.

A város vezetőinek, vállalkozóinak és magánszemélyeknek a megnyerésével lehetőség nyílt a terv megvalósítására. A megvalósításhoz szükséges források jelentős része már biztosított, a hiányzó összeg előteremtéséhez Önökhöz szeretnénk fordulni, kedves bajai és környékbeli vállalkozók és magánszemélyek!

Mindannyian tudjuk, hogy a turizmus számára egyre vonzóbb célpont a mi városunk, lassan meghatározó jelentőségű lesz és a HAJÓMALOM egyedi látványosságával újabb csoportokat tudunk idevonzani. Így ingatlanjaink, vállalkozásaink és városunk értéke is nőni fog, hiszen a fizetőképes kereslet élénkülést hoz. Reméljük, hogy felkeltjük a befektetők figyelmét értékeinkre és így a város munkalehetőségei is bővülnek.

Nem utolsó sorban, nekünk bajaiaknak és a Dunát szerető környékbeli embereknek egy nagy vágya teljesül a hajómalom létrejöttével!

Büszkék lehetünk majd arra, hogy a teljes Duna szakaszon nálunk lesz olyan hajómalom, melyet a folyó ereje hajt meg! Így őseink mesterségét a gyakorlatban tudjuk bemutatni.

A különleges látványosság megállítja a dunai kiránduló hajókat és a kikötő közelében tudunk egész napos programot biztosítani a hajó külföldi utasainak!

Kérünk mindenkit, aki törekvésünkkel egyetért, támogassa adományával a hajómalom megvalósulását!

 

A kivitelezési munkálatok 2016. január 20-val megindulnak, a sikeres befejezéshez várjuk a cégek és magánszemélyek adományaikon túl önkéntes munkafelajánlásukat.

 

Az egyesület bankszámla száma:

Bajai Hajómalom Egyesület 11732033-20024547

Adója 1%-val is hozzájárulhat a sikerhez, kérjük, hogy adóbevallása során gondoljon az egyesületre.

Adószám: 19550228-1-03

Az egyesületünk jelszava:

„Sok kis ember összefogásával csodákra vagyunk képesek!”

Palik Vera

    elnök

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

18 − 15 =